Sportutrustning online

Oavsett träningsform och var du utför den finns det väldigt mycket olika utrustning på marknaden – mycket nödvändigt och användbart, men också många mer häftiga än effektiva maskiner och redskap. Här får du lite hjälp att orientera dig i redskapsdjungeln för att hitta sportutrustning online.

Sportutrustning online och träningsutrustning utomhus

Utomhusträning blir alltmer populärt och utförs året runt, även i ett nordligt land som Sverige. Utegymmen expanderar och blir mer avancerade, och träningssugna hittar nya kreativa sätt att komma ut och röra på sig.

Från klassisk löpträning till populär parkour – om det får dig att komma ut och aktivera dig är alla sätt bra. Mycket hittar du bara genom att ta dig ut, men om du hittar träningsutrustning för utomhusbruk blir det både roligare och mer effektivt att träna utomhus.

CADO är en aktör på marknaden som erbjuder sportutrustning och träningsredskap för utegymmet – oavsett om det finns i stadsmiljö eller i skog. Ett bra utegym kräver högkvalitativa, hållbara och säkra produkter vilket du hittar hos CADO. Här får du toppservice av riktiga proffs när du beställer unik träningsutrustning för utegymmet.

Även ScanCord erbjuder sport- och fitnessutrustning med artiklar för utomhusgymmet, multiarenor och för bollsport. Här hittar du allt du kan tänkas behöva för att förse parken eller skolgården med sportutrustning som aktiverar människor. Med egen, lokal tillverkning kan du här ta del av snabba leveranser och måttanpassad utrustning.

Utegym

I dag finns i många städer väl placerade utegym med bra redskap och utrustning. Kolla på din kommuns hemsida eller leta efter utegym på en karta för att hitta ett nära dig. Utegymmet består ofta av en blandning av fasta redskap som klätterställningar och enklare viktbaserade maskiner, men ibland även av träningscyklar eller gång- eller roddmaskiner. Utvecklingen av vädertåliga gymmaskiner har kommit långt, och ett utegym kan utgöra ett fullgott alternativ till ett inomhusgym – och är dessutom oftast helt gratis.

Bollsport

Att spela lite boll med kompisar är en lika social som fysisk aktivitet, och en av de vanligaste träningsformerna, som många inte ens tänker på som träning. Innebandy, street-fotboll eller basket är populära amatöridrotter med uppstyrda ligor och turneringar, som samlar tusentals idrottssugna människor för umgänge och rörelse. Planer och redskap för bollsport finns ofta gratis på idrottsanläggningar, men det behöver inte heller vara dyrt att själv köpa en boll och ett par mål för att dra ihop en fotbollsmatch på innergården hemma.

Löpning

Löpning som träningsform har väl funnits i stort sett lika länge som människan. Utvecklingen går ständigt framåt, och utan den tekniska utvecklingen av skor och annan utrustning hade väl dagens olika löprekord inte varit i närheten av vad de är idag. Utan bra skor och rätt kläder blir inte löpträningen lika effektiv och bekväm, och det kan vara skillnaden mellan ett bra löpsteg och ett snedtramp med stukad vrist. Även underlaget eller golvet på en idrottsanläggning är utrustning man som löpare ofta tar för given, men som är avgörande för löpsteget.

Fotbollsnät

Fotbollsnät är en väsentlig del av fotbollsmålet, och dess huvudsyfte är att stoppa bollen när den passerar mållinjen. Ett kvalitetsnät bör vara hållbart, väderbeständigt och kunna stå emot kraftiga skott utan att gå sönder. Det finns olika typer av fotbollsnät baserat på trådens tjocklek, maskstorlek och material. När du väljer ett fotbollsnät bör du ta hänsyn till användningsområdet, vare sig det är för professionellt bruk, skolor eller fritidsspel.

Golfnät

Golfnät används ofta som skyddsnät på driving ranges eller i trädgårdar för att förhindra att bollar hamnar på oönskade platser. De är designade för att tåla kraften från en golfboll som slås med full kraft. Golfnät kan också användas för att skapa egna övningsområden hemma. När du köper ett golfnät är det viktigt att titta på nätets densitet, hållbarhet och storlek för att säkerställa att det uppfyller dina behov.

Tennisnät

Tennisnätet är hjärtat i en tennismatch. Det delar upp banan i två halvor och spelarna måste slå bollen över nätet för att fortsätta spelet. Ett bra tennisnät bör vara robust, ha en jämn maskstorlek och vara tillverkat av väderbeständigt material. Det finns olika typer av tennisnät för inomhus- och utomhusbruk, samt för professionella turneringar eller fritidsspel. När du väljer ett tennisnät bör du också överväga att skaffa en stabil och hållbar nätstolpe.

Basketnät

Basketnätet hänger från korgen och ger spelarna en visuell indikation på om bollen har passerat genom korgen korrekt. Ett kvalitetsnät bör vara slitstarkt och kunna stå emot elementen, särskilt om korgen är placerad utomhus. Basketnät finns i olika färger och stilar, från traditionella vita nät till färgglada alternativ. Vissa nät är även gjorda av lysande material för spel i mörker. Oavsett ditt val bör nätet vara tillverkat av hållbart material som nylon eller polyester för att säkerställa lång livslängd.

Träningsutrustning hemma - köp sportutrustningen online

Det finns mycket du kan uträtta utan att behöva lämna hemmet. Har du bara lite golvyta över kan du få till ett komplett träningspass utan att behöva bry dig om gymkort eller bokade pass. Här får du några tips och råd kring vilken utrustning som finns att köpa till ditt hemmagym. Utrustningen hittar du hos många återförsäljare av sportutrustning online, som Gymgrossisten eller Fitnesssport.

Träningsmaskiner

Med en kompakt träningsmaskin behöver du inte ens så mycket golvyta. En träningscykel eller ett löpband kan stå i ett hörn hemma och dras fram när de ska användas. Med en träningsbänk eller multimaskin får du även allt du behöver för styrketräningen. Träningsmaskiner finns i dag i många olika prisklasser och med många olika funktioner. Se till att du hittar vad som passar dig och din träning. Tänk också på utrymmet maskinen trots allt tar och om det går att fälla ihop den.

Träningsmattor

Vikten av en bra träningsmatta ska inte underskattas. Ett hårt parkettgolv kan vara både obekvämt och skadligt, och en vanlig bomullsmatta för hal och absorberande. En tränings- eller yogamatta tar liten plats i garderoben, och kan göra ditt vardagsrum till ett fullgott gym, oavsett om det är framför ett yoga-pass från Youtube eller för styrketräning med fria vikter. Träningsmattor finns i en uppsjö olika utseenden och material, och vilken som passar dig bäst beror på vad du tränar och på vilken nivå.

Vikter och hantlar

Att lyfta saker för att bli starkare är en minst lika klassisk träningsform som löpning. Hantlar och skivstänger är självklara redskap på ett gym, och några av de mest effektiva. Med fria vikter får du mycket träning på köpet som en maskin inte ger dig. Hantlar, kettlebells, skivstänger och andra vikter finns i otaliga varianter och av vikter från fjäderlätta till ohyggligt tunga. De används i allt från rehabträning till tyngdlyftning på elitnivå. Värt att tänka på är att inte börja för tungt – om du beställer från nätet kan det vara svårt att veta hur mycket du klarar av.

Läs mer om sport i alla dess former:

  • Fotboll: Denna sida utforskar fotbollens värld och tillhandahåller information som passar alla intressen, från nybörjare till entusiaster. Sidan täcker spelets grundläggande principer, strategier och historia. Det är en inkluderande plats för allt som rör fotboll.
  • Tennis: Den här sidan är dedikerad till tennis och erbjuder omfattande insikter om sporten, inklusive information om regler, tekniker, kända spelare och spelets utveckling genom tiden. Det är en idealisk plats för både nybörjare och mer erfarna tennisspelare.
  • Golf: Den här sektionen diskuterar debatten om golf är en sport och belyser sportens fysiska och mentala aspekter samt dess tävlingsinriktning. Sidan erbjuder en balanserad syn för de som är intresserade av denna diskussion.
  • Basket: För basketentusiaster täcker denna del allt från spelets ursprung till dess betydelse idag, spelarinsikter, tekniker och basketens globala påverkan som sport. Det är en informativ läsning för basketälskare på alla nivåer.